Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου και Σάμου: Το Αιγαίο βρίσκεται σε κρίση

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου και Σάμου, περιγράφει αναλυτικά τα προβλήματα και τις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, και στέλνει επίσημη επιστολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής ώστε να ενημερώσει για την τωρινή κατάσταση και να παρουσιάσει τα όσα συμβαίνουν και δυσκολεύουν την εργασία των λιμενικών στελεχών:

“Το ανατολικό αιγαίο περνάει κρίση. Η κατάσταση κάθε μέρα και χειρότερη. Το μεταναστευτικό σαν πρόβλημα διογκώνεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο. Τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται θυμίζοντας δυστυχώς παλιότερες εποχές και καταστάσεις που τα στελέχη μας καλούνται να ξαναπεράσουν. Τα είδη υπάρχοντα προβλήματα παραμένουν. Ποτέ δεν ξεπεράστηκαν.  Επιγραμματικά αναφέρουμε:

  1. Ατελείωτες περιπολίες, ημερήσιες και νυχτερινές, που καταστρατηγούν τόσο τα ωράρια εργασίας των πληρωμάτων όσο και την νομοθεσία που τις διέπει (ΠΔΕΜ) και εξαντλούν κυβερνήτες και πληρώματα ενώ παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο τόσο το πλήρωμα όσο και την ασφάλεια των επιχειρήσεων.
  2. Ψυχολογική πίεση σε πληρώματα σκαφών που υποχρεώνονται να περιπολούν ακόμα και με δυσμενείς και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες .
  3. Υποστελέχωση των Υπηρεσιών Χίου και Σάμου που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 50%.Αναληθής η πραγματική οργανική σύνθεση των υπηρεσιών λόγω πολλών αποσπάσεων με αποτέλεσμα τη μη ενίσχυση τους από νέους συναδέλφους των παραγωγικών σχολών Λ.Σ. Ως εκ τούτου και σε συνδυασμό με τη μη πραγματοποίηση ουσιαστικών τακτικών μεταθέσεων εδώ και πέντε χρόνια εγκλωβίζονται συνάδελφοι και ζουν νοσηρές καταστάσεις επί σειρά ετών.
  4. Συμπεριφορά προϊσταμένων απαξιωτική και υποτιμητική όταν αποδεδειγμένα όλα αυτά τα χρόνια το προσωπικό προσπαθεί και «κάνει υπερήφανη» τόσο την Υπηρεσία του όσο και το Λιμενικό Σώμα με τις επιτυχίες που έχει επιδείξει. Τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές Χίου& Σάμου έχουν επιδείξει διαχρονικά ανιδιοτέλεια, εκτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους και αναμένουν να αναγνωριστεί το έργο και η προσφορά τους.

Πεποίθησή μας είναι ότι ζητήματα που ανακύπτουν σχετικά με την τήρηση των θεσμικών κανόνων μπορούν να λύνονται μόνο μέσω των θεσμικών οδών, συνδικαλιστικών αλλά και υπηρεσιακών. Όμως μετά λύπης συνειδητοποιούμε ότι παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις μας, τα προβλήματα παραμένουν και διογκώνονται. Δεν έχετε ανταποκριθεί στις φωνές μας. Ως Ένωση θα σταθούμε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους, δεν θα μείνουμε πια στο να ακούμε τα προβλήματά τους και να τα μεταφέρουμε στους αρμόδιους, αλλά θα προβούμε σε δυναμικές ενέργειες προκειμένου να βρούμε λύσεις.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις